ЦЕРЕМОНИЈА ПРОГЛАШЕЊА

Свечана церемонија проглашења победника овогодишњег фото-конкурса „Вики воли Земљу“ организована је у Галерији науке и технике САНУ у улици Ђуре Јакшића бр. 2 у Београду. Церемонија проглашења почела је у 17 часова у четвртак 24. августа. Овом приликом проглашени су победници и додељене главне, специјалне и посебне награде. Посетиоци су имали прилику да у исто време виде и победничке фотографије које су биле изложене током трајања церемоније.

СВЕЧАНА ИЗЛОЖБА

Отварање свечане изложбе победничких фотографија фото-конкурса „Вики воли Земљу“ планирано је за уторак 29. август у 18 часова у просторијама Покрајинског завода за заштиту природе у Новом Саду, улица Радничка бр. 20. Позивамо све заинтересоване да нам се придруже на свечаном отварању и коктелу.

РЕЗУЛТАТИ

За време трајања конкурса више од 80 учесника, професионалних фотографа, ентузијаста и љубитеља природе послало је тачно 2.705 фотографија чиме је постављен нов рекорд у досадашњим издањима такмичења на простору Србије! Конкурс је почео 15. јуна и трајао је до 9. јула 2023. године. Најлепших десет фотографија фото-конкурса наставља такмичење на међународном нивоу. Међу награђенима су аутори Милош крстић, Гафче, Еовена87, Иван Буквић, Марко Декић и Милош Крстић. Треће место освојила је фотографија „Шаренило Војводине”, аутора Марка Декића. Награду за друго место добила је фотографија „Медарице у Земуну”, која је дело Ивана Буквића. Победник овогодишњег фото-конкурса Вики воли земљу у Србији, за 2023. годину је аутор Милош Крстић са фотографијом „Дивљи коњи на Столовима”! Додељене су награде у категоријима Завода — најлепша фотографија строго заштићене врсте (Завода за заштиту природе Србије) и најлепша фотографија са простора АП Војвода (Покрајински завод за заштиту природе), обе аутора Ивана Буквића. Најлепшу макро-фотографију послао је такође Иван Буквић, највише фотографија на конкурсу послала је Јасна Кнежевић, а највише различитих фотографија заштићених врста дело су Станислава Будисављевића.

ПОБЕДНИЧКЕ ФОТОГРАФИЈЕ

#10 најбољих фотографија

ПОБЕДНИЧКЕ ФОТОГРАФИЈЕ

Специјалне и посебне награде